mane hilang lagi rm1?..

haa..hri ni aku nak bg 1 teka teki..hehe~

Kumar nak beli buku yang berharga rm97. Die pinjam duit ngan Jefri rm50, ngan Lee Wan rm50. Sekarang die berhutang sebanyak rm100. Kumar pown pegi la kdai buku dan membeli buku tersebut. Kumar dapat baki rm3. Then Kumar bagi Jefri rm1, bagi Lee Wan rm1. Die amik lg rm1.

Jadi, sekarang Kumar hanya pinjam rm49 ngan Jefri dan rm49 ngan Lee Wan. 49+49 =98. So basically die berhutang sebanyak rm98...

Persoalannya disini..mane lg rm1?

hehe..teka teki ni sebenarnya trick aje..aku tertipu juga pada awalnya. Mane ye lg rm1?..kemana menghilangnye rm1?..Setelah pening2 kepala aku berfikir, baru aku sedar. Owh..macam 2 rupenye.. Aku tergelak sorg2 mcm org x siuman pula..ki3~

Thanks 2 Rafi sebab telah menghilangkan tension aku menyiapkan assignment dgn teka teki ni. Okay la, aku nak sambung assignment aku plak ni.. Due date dah nak dekat..(^_^)

8 Response to "mane hilang lagi rm1?.."

  1. piNky LuCiA says:
    March 25, 2010 at 12:40 AM

    weyh, malas laa nak fikir.. mana ilang rm1 lagi tu? huhu

  2. hana devushka says:
    March 25, 2010 at 7:32 AM

    benda ni trick je..xyah pikir panjang2..buat penat je..tgk blik soalan btol2..

  3. hana devushka says:
    March 25, 2010 at 7:32 AM

    (^_^)tee hee..

  4. starsyeea says:
    March 27, 2010 at 9:41 AM

    aku ilang hp...:(

    rm1 tu ilang pon taper...

    (!_!)

  5. hana devushka says:
    March 28, 2010 at 12:00 AM

    huhu..sape la yg kejam sgt curi hp 2..xpatot..xpatot..

  6. seroja jingga says:
    March 28, 2010 at 11:08 PM

    hey darling..thkns for dropping by..akak dah datang sini ok! ;)

  7. hana devushka says:
    March 30, 2010 at 2:41 AM

    (^_^)

  8. abdul quddus says:
    August 9, 2011 at 8:10 PM

    boleh tolong tnjuk trick dia? explain explain T.T