- lelaki berkaca mata -



entah la knp hri ni tetibe aku tringat kat sorang kwn tyme sek. men. aku dulu..
aku namakan die Lea (bukan nama betol, sekadar nama samaran)..
Lea ni mmg peminat lelaki2 yang berkaca mata ni..
even skandal die semua pown berkaca mata..
Lea ni penah la cite kat aku yang die ni sgt suke tgk jejaka2 yang berkaca mata ni..
menurut Lea..
jejaka berkaca mata ni bg pandangan die sangat lah handsome+macho+cool+etc...
senang cite..memang taste die la.
agaknya Lea ni ade fetish kat cermin mata kowt..ngee~
aku dah lame x jmpa Lea ni..
lpas SPM trus lost contact.
tp baru2 ni aku dgr Lea dah kawen..
dgn senior tyme sek. men. aku dulu la..
dan husband die pown berkaca mata org nye..
walaupown die bukan kawen dgn bf ataupown skandal die tyme sek. men. dulu..
tp ternyata la bahawa statement die "aku suke jejaka yang berkaca mata" adalah benar.
pape pown..
kepada Lea..
tahniah kerana mendapat jejaka idaman anda..
"jejaka berkaca mata"
..ngee~~

- boonga -

hee~
..xde ape nak tulis..
juz tringat kat mak..
so..nak ltak sket pic bunga2 yg mak tanam..huhu~~

aku xtaw name bunga2 ni..
so..jgn tanye ok..ngee~~
















ni boonga..
orkid la..hua3~







































bunga ni keluarkan bau harum..
tp sygnye..
xbley nak ltak dlm umah..
bau cpat hilalng..huhu~




















hee~
sekian..terima kasih..(^_^)

- japanese fiesta -


20-21 hb oktober..
berlangsungnya japanese fiesta kat U aku..
huhu..aku jage booth kendama..
wp penat dek krn terlalu ramai org yg dtg..
tp seronok..huhu~
konon2 bley tunjuk skill aku main kendama yg x berape nk bgus 2..ha3~


mula kul 9pg..smpai kul 5ptg..
most of the time..aku kna berdiri la..
nak demo cane nak main kendama..
sakit kaki aku..lame sgt berdiri..
tp..aku still rase seronok..huhu~
banyak gak la yg di pamerkan..
dolls, yukata, food, n etc..

ade jgak yg tanye aku..
jual ke kendama ni?..
of coz la x..haha~
xde nye nk buat jualan2 ni..
skadar pameran saje..(^_^)


mknn ni artificial je ok..xley mkn..
skadar pameran aje..
klu nak mkn..pegi kat khemah mknn..
kat ci2 ade masak sushi dll..hee~


aku sbnrnye takut tgk topeng ni..huhu~
pelik semacam je..



yg kat bwah ni agak comel jgak..tp xleh bwak blik..huhu~

tp ade 1 je yg aku xpuas ati..
aku x ley nk try pakai yukata (summer kimono)..
coz ramai sgt yg nak try..
n ditambah pule aku busy memanjang melayan org2 yg dtg..
terlepas la peluang aku..huhu~
xpe..maybe len x bley la aku try lak..

kendama けん玉

..next week, ade japanese fiesta dkat U aku..
aku kena jage booth 'kendama'..
kendama ni salah 1 alat permainan jepun..

disebabkan class aku ade 4 org je..maka kitorg la yg fully charge utk kendama ni..agak susah jgak la nk main mende ni..berlatih berjam2 pown..masih x expert..

kitorg bukan lah nk trus pandai..cume nak pastikan nanti bile buat demonstration, xde la memalukan dri sdri dpan khalayak ramai..haha~

aku bley la main sket2 mende ni..
tp hrp2 hri slasa n rabu ni..xde la aku menggeletar nk buat dpan org ramai2..hee~

sbnrnya aku excited menunggu japanese fiesta ni..
maklumlah..ni sem last aku amik japanese language ni..
so..at least nk pastikan yg semua brjln dgn lancar..

so..fatin, thah n the gang..sile2 la dtg ye..haha~
klu nak dtg 2..pastikan dtg selasa ptg n rabu pg..huhu~
coz tyme 2 je aku jage booth 2..ki3~

kendama oh kendama..jgn la ko buat hal hri selasa ni..hihi~
..jgn bg aku malu dpan org ramai..haha..

..ni la video kwn2 aku demonstrate kendama ni..
antara kami 4 org..Lam-san ni la yg paling expert..
tp..ni pown xbrpe ok lg.. ye la..coz kitorg ade 2,3 hri je nk blatih..huhu~
tp..hrp2 semuanya ok2 je 6t..(^_^)
Lam-san, Ley-san, Tina-san..ganbate kudasai~
watashi mo..hee~

video

- chocoholic -

..semalam prof yg ajar EM aku bg chocolate..homemade chocolate..best sgt..prof bwak dlm 6,7 plastik mcm 2 la..
prof ckp..amik je la nk byk mane pown..kitorg pown ape lg..kaut je lar..haha~
nasib baik class kitorg ade 5 org je..klu x, confirm xckup..huhu~
..mcm2 jenis chocolate ade..dark chocolate,white chocolate,dark real,assorted,compund,milk..mcm2 lg la..smpai aku pown xtaw yg mane 1 dah..pakai mkn je..
nampaknye..sehari dua ni..aku mkn chocolate je lar..haha~
papepown..thanks prof..sbb sgt bermurah hati bg kitorg chocolate ni..~~

-alergi/alahan-

Alahan ialah satu fenomena di mana seseorang menjadi alah (alergi) kepada pelbagai agen persekitaran ( Debu, habuk atau biji-biji debunga, tumbuh-tumbuhan, Asap rokok, habuk kapur tulis, debu tanah dan udara yang tercemar, suhu yang terlalu sejuk, makanan dan ubat-ubatan.)

Skin prick test .
-This test is done by placing a drop of a solution containing a possible allergen on the skin, and a series of scratches or needle pricks allows the solution to enter the skin. If the skin develops a red, raised itchy area (called a wheal), it usually means that the person is allergic to that allergen. This is called a positive reaction.

okay..ceritanya bermula disini..

Yana seorang gadis yang ceria, aktif dan cerdik. Yana ada seorang kawan baik bernama Ain. Ain sangat mengagumi Yana kerana pada pandangan Ain, Yana adalah seorang yang sangat hebat. Yana bukan sahaja bijak, malah mempunyai pelbagai kemahiran dan pengetahuan. Suruh saje Yana buat ape, tentu Yana boleh buat. tak kisah la menjahit ke memasak ke buat sulaman manik ke..pape je la.. even menari pown Yana ni pandai.. Sebut aje tarian ape..tentu Yana boleh buat. Malah Yana juga telah menguasai pelbagai bahasa asing seperti Jepun, Korea, Sepanyol dan banyak lagi la. Senang cite, Yana ni memang seorang pelajar yang cemerlang la.

Ain ni selalu berangan2 nak jadi mcm Yana. "Macamanalah aku nak buat supaya aku boleh jadi hebat macam Yana ni?".. Ain berdialog dgn diri sdri. Dengan penuh tanda tanya dan harapan yang tinggi, Ain pergi berjumpa dengan Yana untuk betanyakan tips2 untuk menjadi hebat seperti Yana.

"Yana, aku ade smth nak tanye ko ni.."

"ye Ain..tanye je la..aku bersedia nak dengar ni."

"Yana, mcmn ko bley jadi hebat macam ni?..semua ko pandai..cakap ape je..ko mesti bley buat punya..aku pown nak taw jgak rahsia ko ni..aku nak jadi hebat cam ko jgak.."

"betol ko nak taw ni?"

"betol la..xkan aku main2 plak."

"oklah..klu ko nak taw sgt..aku akan bagitau..tp dgr baik2..aku ckp sekali je."

"ok2..aku dah bersedia ni..cpat la ckap.."

Yana pown memulakan penceritaannya tentang bagaimana die boleh menguasai begitu banyak ilmu..walaupun 2 kire sket je nk banding ilmu kat dunia ni..


..dulu mase aku kecik2 dulu..mase aku lbih kurang umur 7 tahun..aku ade alahan..tp parents aku xtaw aku ni alergi kat ape..so diorg bawak la aku pergi hospital..kononnya nak check la..alahan ape yg aku ade..alah kat seafood ke..alah kat asap rokok ayah aku ke..
Sampai aje kat hospital, parents aku terus bawak aku masuk ruangan emergency..kononnya penyakit alahan aku ni dah kronik benar la ni..
Doktor kat sna pown buat la ujian "prick test" kat aku..

..Bile keluar je result ujian 2..mak aku dah pengsan..ayah aku pulak dah xley nak tutup mulut die..dah brape ekor lalat masuk pown aku dah xtaw..

Knp parents aku ni terkejut sgt ni?..rupa2nya menurut keputusan ujian 2..aku ni alah pada semua benda..
Lpas 2..balik je rumah..bermula hari 2..mak aku xbg aku keluar rumah..nak jage kesihatan aku la kononnya..even aku nak keluar main2 ngan kawan pown xleh..nak gi sekolah pown mak aku xbagi..mak aku upah tutor je dtg ajar aku kat rumah..mase 2 xblh nak ckp mcmn boringnye hidup aku..aku tgk dunia luar melalui televisyen aje..

And then..nak dijadikan ceritanya..mase aku umur 16 tahun..maknanya aku dah sepatutnya masuk sekolah menengah dah..kire2 1 thn je lg nak SPM.. tetibe aku jatuh sakit..bukan sakit ape..sakit perut je..keracunan makanan..sebab pembantu rumah aku 2 malas orgnya..die bg aku mkn lauk semalam aje..dah basi agaknya lauk 2.. Jadi, parents aku pown bawak la aku gi hospital..


Alang2 dah ade kat hospital, parents aku suruh doctor buat complete ,medical check up kat aku..maklumla..bukannya senang aku bley gi hospital macam ni..parents aku ni overprotective orgnya..maklumla..aku ni anak tunggal..

bile keluar aje result medical check up 2..giliran aku pulak utk pengsan..nak taw knp?..
sebabnya..sbnrnya..............aku ni alergi dkat jarum yang die guna utk buat "prick test" 2..
aku ni terkejut bukan main..brape tahun aku bazirkan mase aku duduk terperuk dlm rumah..dunia luar pown aku xkenal..

jadi..start hari 2..aku mula la explore dunia luar..disebabkan aku terkurung dlm rumah selama hampir 10tahun..semangat aku utk meneroka dunia luar menjadi2..

so..disebabkan peristiwa i2 la..aku blaja mcm2 benda..i2 semua utk menggantikan balik dunia kanak2 aku yang aku bazirkan selama ni..


[sumber: brothers bloom]

-at last~~

fuhh..lega..
tepat jam 1.29 minit pagi, assignment TMP aku siap..
esok tinggal pergi print and hantar jer..
haha..xsangka aku mampu menyiapkannya dalam mase yang sesingkat ini..ki3~
tp..len kali xnk buat dah keje last minute camni..
sakit otak oii...
haha~
papepown..everything dah settle..
skrg aku nak tido..
nyte everyone..
sweet dream..ngee~~

aku dan kamu


"hey kamu.."


dgn automatiknya kepalaku tertoleh.

"yes?can i help u?"

I don't know whether i sound polite or rude. I just bad at communication anyway.

"kamu Lyn kan?"

huh?mcmn die taw name aku ni? aku xingat pown penah jumpa die.
aku memerah kembali otakku supaya bekerja utk mengingati wajah asing di depan ku ini. tetibe sebiji mentol muncul dlm kpala aku.

"oohh..Adam?? waah..dah lama xjumpa. Dah byk kau berubah. x sangka kite blh jmpa lg kat tmpat mcm ni."

"ye la..ko 2 bukannya nak contact aku. Aku try tanya kwn2 kite no. kau..tp sorang pown xtaw. Ko menghilang ke mane?"

aku masih terkejut dgn situasi yg bru berlaku dihadapan aku ni. aku mcm x percaya. btol ke yg aku jmpa ni adam?

"sorry2..aku bukannya xnk contact ko. tp aku xtaw cane nk contact. Ko pown dah pindah kan lpas kite habis SPM kan?"

sungguh aku xsangka. aku bley jmpa balik kwn aku ni kat tmpat yg x dijangka mcm ni. dulu aku mmg head over heel la dkat adam ni. tp i2 sume kisah dulu. skrg semua sudah berubah.

"erm..Lyn.. sorang je ke?"

"eh..xde la..sbnrnya aku tgh 2nggu kwn ni."

"urm..klu mcm 2, boleh kite sembang kejap? aku ade mende nk ckp ni."

"ok. i don't really mind. cakap je la. apa die?"

"actually..aku nk ckp mende ni dah lama. 2 yg aku cri contact ko 2. aku tanye kwn2 sume xtaw no. ko.. sebenarnya..aku.."

"lyn..dah lame ke 2nggu? sorry..lambat sket."

"Fariz...x la..Lyn bru je sampai. Fariz, kenalkan, ni Adam, kawan sekolah dlu. Adam, kenalkan, ni Fariz."

"lyn..jom la..dah lwat ni.. wayang pown dah nk start dah ni."

"okay. sorry Adam. gotta rush. see you next time."

disaat aku melangkah kaki meninggalkan adam, aku tgk ekspresi wajah Adam berubah. mcm pucat dan terkejut. tp aku xkan menoleh kebelakang lg. krn jalan dihadapan aku sdg menanti utk diterokai.

p/s: cerite ini tiada kaitan dgn yg hidup ataupown yang masih bernyawa..~

DARK INNER DESIRE

I’ll cop you up and throw your body that has turn to slices into the river bank. I’ll tie you up and torture you with the most hurting torment. I’ll kick you and beat you up until you become a pulp. I’ll thrust the knife deep inside your chest, all along the way to your back. I’ll chain you to the wall and never let you go. I’ll put the most poisonous snake into your cage and let them savour you all the way until you die. I’ll stab you with the pocket knife for letting me down. I’ll let you taste the pain that you have caused me for not being faithful. I’ll do everything I can to stop you from hurting someone else.
That serves you right, cause you are my twin after all, my dark inner self.

chili oh chilli

aku: lada oh lada..kenapa kamu pedas?
lada: nak buat mcmn..mmg rase aku pedas..

cakap pasal lada ni..
aku risau dgn dri sdri..
coz aku ni sgt suke mkn lada..
takut pulak aku bile memikirkannya..haha~
bukan ape..takut dtg penyakit2 yg mahu dielakkan..
lada ni klu mkn byk..bkannya elok utk kesihatan..
aku taw i2 semua..
tp aku xley nk stop dri mkn lada ni..
klu x pedas 2..
mcm ade smth xckup je..

aku ade jgak la berazam nk kurangkan mkn lada ni..
tp azam 2 x kemana..
tinggal kenangan je..
aku tetap jgak dgn habit lame..
mkn lada lagi..

diri oh diri..
kenapalah kamu x mahu dgr ckp?..
aku ckp kurangkan mkn lada 2..
kamu ini..xdgr nasihat org ya..haha~

chili chili
go away..
come again some other day..

omiyage~


ni la omiyage yg aku dpt dri ryoushin sensei aku hri rabu lpas..
omiyage 2 maknenya souvenir..
kitorg mesti kena interview nihon-jin utk project sem ni..
luckily..parent sensei aku ade dtg mlysia 1 minggu..
so, dikesempatan i2 kitorg interview je la parents sensei..
kan senang..
parents sensei ni nice org nye..
wp dah umur lbih 70 thn..
tp tetap ceria..
diorg ni brasal dri hokkaido..
hokkaido ni..klu tgk lam cite jepun..
ski ngan ketam la yg aku taw famous..hehe~
ayah sensei aku ni suke ngan photography dan bunga..
jd byk la pic yg die bwak utk tunjukkan kat kitorg..
mcm2 ade..
sume cantik2..
pic bunga yg die tanam sdri pown ade..cantik..
dan yg penting..
die yg snap sdri pic 2..
ade pic bunga sakura, himawari(sunflower)..
ade pic pokok2 yg berubah colour daun..
mcm2 musim la ade..
ade 1 ni yg menariknya..
mase tyme winter..
diorg buat stage castle drpd snow..besar..
parents sensei ckp..makan beratus org jgak la nk siapkan mende 2..
mcm2 lg la..
yg pic die bg kat kitorg ni..ladang bunga kat sana..
wah..cantik btol..
sume org menjerit.."ikitai~"
mmg la nk pergi..tp xberkesempatan lg..
hrp2 1hri 6t bley la aku menjejakkan kaki di bumi jepun 2..huhu~

aku PENDIAM?..

aku pendiam?..
well..i don't think so..
ramai org ckp aku ni pendiam..
tp..betol ke?..
sbnrnya aku bukan pendiam..
cuma aku rase tiada 'keperluan' utk bercakap..
..lbh tepat lg..aku xpandai utk memulakan conversation..
dan kdg2 aku xsuke brckp dgn org yg aku found annoying..
dan klu aku bad mood pown..
aku lbey suke diamkan diri..
coz..klu aku berckp..takut2 terkena tempias bad mood aku 2 dkat org lain..
aku bley jd talkative dgn org yg aku rase selesa dan org yg dkat dgn aku(parents,siblings,best friends..)
..tp dari pandangan org lain aku ni mmg pendiam dan pemalu..
dan kdg2 org ckp aku ni sombong..
tp..ape aku kesah..
aku tetap aku
dan xde sesapa bley ubah dri aku

boleh x ?

boleh x aku bebas?
boleh x aku pergi?
boleh x aku tinggalkan semua?
boleh x aku lupakan semua?
boleh x aku abaikan semua?
boleh x aku membenci?
boleh x aku menyukai?
boleh x aku disayangi?
boleh x aku terbang jauh?
boleh x aku buang kehidupan sekarang?
boleh x aku mulakan dunia baru?
boleh x aku mengejar mimpi?
boleh x aku ikut kata hati?
boleh x aku hampakan orang yang aku sayang?
boleh x aku menipu?
boleh x aku aku menggapai?
boleh x aku buat semua?
aku tahu semua itu mungkin.
cuma keberanian shj diperlukan.
tapi bilakah akan aku dapat mengumpul keberanian untuk merealisasikan segalanya?
hanya satu yang mustahil.
aku x boleh putarkan masa.
semua yang berlalu tetap berlalu.
tiada apa yg boleh diubah.

itulah hakikat sebenar kehidupan.

MIMPI NGERI

melihat, mencari, menggapai
tersadung, terdampar, terluka
ditinggalkan, diabaikan, disisihkan
tak pernah dihargai
cuma dilupai, tidak diingati
terus tenggelam di alam mimpi

kPalA pEninG=PeNinG kePAla

esok da start kuliah..
..esok ade 1midterm,1quiz..
mcmn ni?..
kpala aku dah pening ni..
..mata dah terbalik 360 darjah!
raye punye pasal..
1 hapa pown aku x bace~
dah ar EM tu satu hapa pown aku xpaham!
teori 2 bley ar aku bace n paham..
tp EM..
EM oh EM
knp la ko susah sgt?..
nasib la kena marah ngan E.A. lagi

..aku xnak ade mid-term..mid-term EM..
agak2 aku bley jawab x ni?..
dah ar class ade 5 org je..
..mesti klu result truk,
mmg kena la..

aku mahu pulang ke kampung..
..xnak duk cni lagi..
nak lari dr kenyataan..

tp..
xbaik cam2..
aku kna usaha jgak..
mase ade lg ni..
jom..
kite pulun btol2..
STUDY, STUDY n STUDY!


..slAmaT hARi rAya~


..esok dah blik..huhu~
tp skrg tgh nak siapkan assignment ODE..
ngan wani, farah n ekin..
tp..susahnye..
rase cam nk nangis..
xtaw model ape nk gune~
sesape..tlg aku..~
help!help..!
rase xley siap gak mlm ni..
ni masuk mlm ke-2 aku stay up..
esok naik bas kul 11.30 pg..
tido lam bas ar nmpaknyer~
larat x nk g jln2 ngan jie esok ni?..
hrp2 aku xngantuk esok..
papepown..
^slamat hari raye buat semua..
..muslimin n muslimat..hee
maaf zahir batin..
smg dpt duit raye byk2..ahakz!
tp malangnya aku blik hri sab2 ni..
sampai umah mlm raye lar nmpaknyer..
xde peluang nk puase kat umah thn ni..
sdey~

TidO^

kul 6.38 pg..
..aku xdpt tido yg ckup lately..
assignment byk kna siapkan sblm cuti raye ni..
aku xtido mlm td..
kul 10pg 6t ade discussion stat plak..
..mlm ni pown xley tido gak..nk siapkan ODE..
KPN nasib baik dah siap smalam..
tinggal nk wat cover je..
TMP pown aku xsiap lg ni..
nasib baik TMP bkan sblm raye kna htrny..
..letey2..
tp..
esok gi jumpa jie..excited ny..
..da lame xjmpa die..
hee..tetibe rase smgt blik..
hmm..nk tido kjap ar sblm kul 10..huhu~
oyasumi nasai~

tRaGedi KFC..



..hri ni aku ngan coursemate aku g bukak pose kfc..sambil2 2 kitorg beli kek skali..coz aku yg kempunan nk mkn kek..hri 2 tyme bzday xsempat nk beli..huhu~
..n tgh2 nk nyalakn lilin ni..bru tringat yg lighter xde..huhu~
ape lg..mule la terteleng2..nk cri mamat2 yg ade lighter..
n kebetulan ade sorg mamat ni duk blakang kitorg..
..agakny dgr kitorg bising2..mamat ni tgk kitorg..
aku pown ape lg..tanye la..ade lighter x?
die dgn muke seposen ny..meneruskan aktivit 'memakan' kfc die 2..
aku bengang btol..tp agakny die x dgr kowt (cube meyakinkan dri)..aku pown try la tanye 1x lg..
"ade lighter x?"..pas2 sie dgn muke seposen 2 lg..bukan, lg krg dri seposen, x hiraukan kitorg n truskan dgn agenda melahap die 2..aku geram btol..rase nk sembelih je mamat 2 dgn pisau kek ni..nasib baik fikiran waras lg..

..mayb die xde lighter kowt..tp kurang2 ny jawab la "tak de"..susah sgt ke nk sebut 2 perkataan 2?..agak ny mlut die 2 penuh sgt dgn ayam kfc 2 sampai xleh nk jawab soklan aku kowt..

klu aku jumpa skali lg mamat 2..aku sembelih die btol2..bru puas ati..tp agak2 klu jmpa blik pown,aku dah xkenal die..haha~

jd..aku simpan agenda menyembelih ni utk mimpi mlm ni..ha3..

moga2 pg esok aku bgn dgn perasaan yg puas hati krn sudah menyembelih mamat 2 dlm mimpi..hua3~

^nAruTo~


huhu..UPSR dah pown habes semalam..
skrg ni aku tgh active m'download NARUTO
coz
aku dah janji ngan adik amin
yang
aku akan download cite NARUTO utk die
klu
die brkorban xtgk cite2 lam laptop aku sblm UPSR..
gud boy tol amin ni..hee
so..terpaksa la aku(bkan trpaksa gak coz aku bley tgk same..ki3)
m'download episode2 NARUTO yg xpenah2 habes ni..
aku rase xkan sempat hbes download ni..
xpe la..
setakat yang mampu je la..
hee(^_^)
ape la agakny amin buat skrg?..
bestny kat umah ngan mak n ayah..
bahagiany idup..

realiti x= fantasi

blan2 puase ni..tetibe trase rindu dgn family..bile rase rindu dtg..mule la tringat pasal kenangan2 bersama..benda happy dan kelakar la yg slalu singgah kat kpala..


..aku tetibe tringat tyme aku pegi pjbt yayasan dgn adik aku..nk uruskan pasal duit sket..
tetengah menunggu giliran kat si2, tetiba ade sorang akak ni datang dan terus pergi ke kaunter. “boleh saya jumpa dengan Puan Juriah?”. Prosedur biasa la bila pergi pejabat mane2. Kena hormat sikit kat staf kat si2. Kena letak panggilan Puan ke Encik ke Tuan ke Dato’ ke.haha.


..dan tetibe, aku terkejut besar. Sebabnya orang yang jaga kaunter 2 tetibe menjerit. “Kak Ju..Kak Ju..ade orang nak jumpa ni..” Satu office 2 boleh dengar die jerit. Aku bukannya ape. Sebab biasanya kalau aku tengok dalam cerita2 drama ke movie ke, orang yang jaga kaunter tu akan tekan intercom dan cakap, “Puan Juriah, ade orang nak jumpa puan.” Haha. Lebih kurang macam 2 la. Rupa2nya realiti ni x same dengan yang ditunjukkan dalam wayang.

Aku dgn adik aku pown mula la berbisik..lain kali xblh percaya sgt crite kat tv ni..haha

tido~

entah kenpa sejak akhir2 ni aku asyik rase macam nk tido aje..
..rase cam berat je nk memastikan mata ni terbukak..masalahnye aku xjgak tido2..coz assignment banyak lg x siap ni..kan bagus klu aku diperuntukkan 24 jam utk tido..
oleh i2 utk bzday aku tahun ni..aku nk wish supaya aku dpt 1 hri khas utk aku tido..

sembilan setengah aka 9.30


baru-baru ni, faizal tahir ade dtg wat konsert kat tmpat aku study..n semua org excited giler nak pegi..tp malangnya malam 2 kitorg ade class..kul 8 sampai kul 10 malam..tapi dlm class confirm la asyik b'sembang pasal faizal tahir jer..bukannya nk dgr lecturer bagi kuliah..tp lecturer pown agak memahami..tp die ckp..sabar la..lpas class kul 10 nanti, pegi la tgk..

n tetibe lecturer tanya..pukul brape dah?..1 class jawab dgn bersemangatnya..
sembilan setengah..dgn kuat n nyaring skali..tp lecturer tanya 1x lg..pkul brape dah?..n dgn begitu bersemangat skali lagi 1 class jawab..sembilan setengah..dgn harapan lecturer akan lepas kitorg awal sket..

tp yang herannya air muke lecturer dh brubah..n beliau pown berkata..ape yg
sembilan setengah?..saya tanya 'yang keberape dah?'..yg awak jwb sembilan setengah tu apasal? ...rupe2nya 1 class dah tersilap dgr..agak2nya bunyi 'yang keberape' dgn 'pukul brape' agak same kowt sebutan die..n ditambah pulak dgn badan je dalam class..pikiran dah sampai dkat konsert faizal tahir..haha

BUKAN SALAH AKU

Bukan salah aku kamu jadi camni. Bukan salah aku kamu jatuh. Bukan salah aku kamu kalah. Bukan salah aku kamu sakit. Bukan salah aku kamu menangis. Bukan salah aku kamu cedera. Bukan salah aku kamu terluka. Bukan salah aku kamu berdarah. Bukan salah aku kamu ‘dying’. Bukan salah aku kamu mati. Cuma itu semua salah aku sebab mulakannya.
Semua salah aku.

FAMILY



Family..every time kite dgr word family ni..1st image that come into mind is happiness..mesti kite bayangkan yang bahagia2 je..penuh dgr gelak tawa, gurau senda..and semua yang sweet2 la..


Bagi aku family merupakan sokongan yang paling utama dalam hidup. Tanpa family xmungkin aku boleh sampai ke tahap ni.. Tapi kadang2 disebabkan family la aku jadi x yakin pada dri sdri.. cth nya dalam family aku semua berbadan kurus..tapi aku ni lain sket..aku chubby.. then setiap x aku blik umah..semua org ckp..gemuk,gemuk,gemuk..perkataan GEMUK ni dah slalu aku dgr bile aku blik kg..kdg2 perkataan gemuk ni membuatkan aku stress..bayangkan la..bile blik kg je..1st perkataan yang aku dgr ialah..gemuk nye ko ni..aku mcm dah allergic dah ngan perkataan ni..n aku confident aku trus menurun bile aku blik kg..bygkanlah.. kna torture dgn perkataan gemuk ni..jiran ckp gemuk..sdare mare ckp gemuk..semua org ckp aku gemuk la..agaknye thp gemuk aku ni kritikal sgt kowt..aku pown xtaw mcmn nk react lg bile org ckp aku gemuk..


Aku tension gak bile org asyik ckp aku gemuk ni..tp masaalahnye bile aku tanye kwn2 aku.. aku ni gemuk ke?..diorg xde la ckp aku gemuk..agak2nye diorg ni nk jage perasaan aku je kowt..macamane la nk jadi kurus dimata family aku ar?..berat persoalan ni..hahaha..nway 1blan lagi blik cuti raye ni..agak2nye aku kna start diet la..supaya blik kg raye ni family aku dah xckp aku gemuk..ha3..

PERINTAH BERKURUNG?..

kul 2:25pagi..aku bru bgn tido..mamai2..dengar cam bising2..rupe2nye diorg tgh wat announce..esok xde class..esok semua pljr kena kuarantin..xleh kuar rumah..dgr2 cite, ade student yg +ve h1n1..so,terpaksalah diadakan perintah berkurung..bile dah name kuarantin..banyak la urusan tergendala nampaknye..tp hrp2 sume nye ok2 aje..
~aihss..aku dah xbley nk tido blik dah..

KIRA




When I first wake up

I saw a face It looks familiar to me
But I don’t remember a thing about him

He smiled gently at me
I was sleeping on his lap

Then he stands up and walks away from me

Now, all I can see is green

It seem like a field to me
When I turn my back, I was shocked

To see that man is still there

He reaches for my hand

And took me away from that field
I was following him blindly
Unable to think of anything
Where am I now?
Where is the place that this man going to take me to?

I feel scared, unsecured and anxious

But here I am still following him
Not knowing of anything

Times flow like the water goes through the stream
Unaware of time,
I found myself in a castle

Still, that man’s hand and mine were one

Then he took me to the dining room
Serve me with the most delicious food that I’ve ever had
I take a look at that man’s face again
Trying to work my mind

Bringing past memories

Still I don’t seem to have a collection of memories with him

Who is he? Why am I here? How do I get here?
My stomach feels like I can’t put anymore oxygen in it

I’m full enough that
I feel like I don’t need to take the meal for the whole week
Then he took me to a room

A very nice and beautiful room

In fact, it is the most beautiful room that I’ve ever seen in my life
Like the room in my daydream

It’s all like a miracle now

It doesn’t feel logic anymore

But before I can think much more of it
I feel sleepy
Looking at the soft-looking pillow make my eyes even more heavy

Unconsciously, I fall asleep

I had a deep sleep
The calmest sleep that I’ve ever had

When I wake up next morning

Here I am
In my room
Just woke up from the most amazing dream
That I’ve ever had

Hoping that I’ve never wake up from that dream
The hope that will never fulfill.


life is full of hatred
life is full of lies
life is nothing but meaningless things
helplessly looking for a light
desperately looking for a hand to reach
completely dissappointed

pasu surat kabar~


huhu..pic ni adeq aq antar 2-3 hri lpas..
konon nyer nk tunjuk pasu yg die bwat..
yg menariknyer..
pasu ni dr surat kabar..
aku pown xtaw cane die bwat..
skrg ni tgh active bwat pasu ni..
bgs la jgak..
krg2 ade gak activity berfaedah yg die wat kat umah 2..
klu x..membute je kejeny..
haha~

fReN~


a fren is lyke a flower~
..dat is giving out its fragrance
a rose 2 b exact..
or mayb a brand new gate..
..dat neva comes unlatched

A fren is lyke an owl..
..both beautiful n wise
or perhaps..A fren is lyke a ghost..
..whose spirit neva dies

a fren is lyke those blade of grass..
..u can neva move
standing straight, tall n proud..
..in a perfect row

A fren is lyke a heart dat goes strong..
..until the end of our lifes
where would we be in diz world..
..if we didn't have a fren
that truly cares 4 us..
..and shares with us their
bitter n sweet memories~

kisah naruto dan ichigo~(^_^)

one fine day..ichigo berjalan2 amik angin lpas die selesaikan keje2 die bunuh hollow2 sume..then tetibe je die nampak sorg bdak ni..nampak dkat2 same je ngfan colour rambut die..die jadi x sdap hti coz die xbley kalau ade org nk challenge die punya hair colour..ichigo pown ape lg..cpat2 die kejar naruto sambil menghunus zanpaktou die yg bsar lg menggerunkan 2..
tetibe je..bile die sampai dkat..terkesima ichigo dibuatnye..rupe2ny org yg die kejar 2 naruto..hero faveret die dalam tv..yg die slalu tgk kat tv3 hari kamis kul7.30 mlm 2..yg lebih parah lg..rambut naruto 2 kuning..bkanny oren..ichigo tetibe tringatkan pesanan rukia..minggu lpas rukia suruh ichigo pegi jumpa doc pakar mata...coz ichigo ni ade rabun warna cket.. alkisahny minggu lpas..rukia suruh ichigo belikan die sepasang blause kuning..coz die ade date dgn sasuke..tp ichigo pegi beli wane ijau..yg lbh parah lg..die pegi beli sluar ijau..bukanny blause..ape yg xkena dgn ichigo ni..aku pown xtaw..agakny ichigo ni bkanny rabun warna..tp rabun dunia..bebalik pade cite ichigo n naruto td..tatkala ternampak rambut naruto yg kekuningan 2..ichigo terus jatuh pengsan..naruto terkejut katak..naruto mule memikirkan rancanagn seterusnya..sebenarny naruto ade date dgn hinata..2 la pasal die belari2 anak ni..tp naruto xsampai hati nk tinggalkan ichigo sorg2..lalu naruto pown menggunakan teknik pembahagian bayang yang die sgt2 gemari 2..niat dihati nak hantar ichigo jumpa nenek sunade..tp tibe2 inoue n gara plak muncul..entah bile la diorg ni start dating..inoue n gara pown menawarkan dri nk htr ichigo pegi umah nenek sunade..lgpown diorg on the way nak kesana kateny..tetibe ichigo tersedar dr pengsanny..ichigo tetibe teringat yg sakura mintak tolong die ke kedai tadi..suruh beli sayur kangkung katany..sakura mengidam nak mkn sayur kangkung..tapi sayur kangkung kat pasar tadi dah hbis..tetibe hati ichigo terdetik yg kat blakang rumah die ade kebun sayur kangkung..kemudian masing2 meneruskan perjalanan ketempat yg dituju..2 la serba sedikit alkisahny..naruto dan ichigo..kui3