sambungan..10 mitos tentang atuk aku..

entry ini adalah sambungan kepada 10 mitos tentang atuk aku..
Sila klik di sini untuk rujukan..(^_^)
.
.
.

5. atuk aku suka dengar ceramah agama

kalau atuk aku tak dapat pergi masjid untuk dengar ceramah agama, dia mesti duduk kat tepi tangga rumahnya untuk dengar ceramah. al maklumlaa masjid depan rumah.. sukanya atuk aku pada ilmu.. (rujukan dari Pinky Lucia)

6. atuk aku selalu call aku

atuk aku memang selalu call aku.. Hampir setiap hari atuk aku call aku. Kalau tak call aku 1 hari, memang tak lengkap lah hidup dia. Kalau atuk aku call aku, memang berjam-jam lah kitorang sembang.. Maklumlah, topik takkan penah habes. Kadang-kadang aku tanya khabar opah.. kadang-kadang atuk tanya khabar mak ayah.. tanya study ok ke tak..macam-macam lagi la.

7. atuk aku sangat pentingkan pelajaran

Kalau bab pelajaran ni, atuk aku memang nombor 1. Dia selalu nasihat kitorang adik-beradik supaya belajar rajin-rajin. Atuk aku selalu tanya perkembangan akademik kitorang adik-beradik. "Macamana matematik kamu yang lemah hari tu?".. "Macamana English kamu? dah improve?".. Itulah antara soalan-soalan atuk aku selalu tanya.

8. atuk aku selalu datang rumah aku

Tempat yang selalu atuk aku kunjungi..of coz la rumah aku. Atuk aku memang selalu datang rumah aku. Paling kurang pun, 1 bulan 1 kali. Kalau tak, 1 minggu 2 kali dia datang. Kalau boleh hari-hari dia nak pergi rumah aku. Kalau boleh lagi, atuk aku nak menetap kat rumah aku terus. Maklumlah..atuk aku kan sayang cucu. Tak sah kalau tak tengok cucu selalu. Aku pun kadang-kadang tak sempat nak pergi rumah atuk. Alih-alih, dia dah ade kat depan rumah.

9. atuk aku sangat pentingkan kesihatan

Atuk aku ni memang jaga pantang. Makanan yang manis-manis sangat ni dia tak makan. Jaga kesihatan. Atuk aku cakap dia tak suka susahkan anak cucu dia bila dia masuk hospital. Jadi, dia jaga pemakanan dia. Kalau tyme musim buah, kitorang bawak rambutan..dia makan 1biji je. Jaga kesihatan. Makan hanya untuk try saja. Respect betul atuk aku.

10. atuk aku seorang yang penyabar

Atuk aku memang penyabar orangnya. Tak pernah aku tengok dia marah-marah. Atuk aku tak pernah tinggikan suara dia dengan opah, anak-anak atau pun cucu-cucu dia. Kalau ada masalah, atuk aku tak cepat melenting. Dia akan fikirkan jalan yang terbaik untuk selesaikannya tanpa perlu marah-marah, tengking-menengking dan bermasam-muka.

Class la atuk aku..sayang atuk(^_^)




2 Response to "sambungan..10 mitos tentang atuk aku.."

  1. piNky LuCiA says:
    October 27, 2010 at 1:50 PM

    class gitu mitos kamu.. hahaha.. i like.. !! ngeh3..

  2. hana devushka says:
    October 29, 2010 at 12:57 AM

    huhu..mitos mmg 1st class~
    tp realiti..kite saje la yg taw..hoho~